Exposities

Een aantal doelgroepen hebben, op vertoon van een legitimatiebewijs, recht op een gratis museumbezoek. Die tickets zijn NIET ONLINE maar enkel aan de onthaalbalie in het museum verkrijgbaar.
 OmschrijvingVanTot
Museum Vleeshuis - OpenDepot - klanken
Tijdens een bezoek aan het kijk- en luisterdepot van Kallo – waar een gids je langs de orgelcollectie Ghysels leidt – maak je kennis met technisch vakmanschap en ontdek je boeiende verhalen over de salonmuziek, het kermisvertier en de danscultuur. En natuurlijk mag je je ook zélf aan een walsje wagen. De collectie mechanische orgels van Jef Ghysels – bestaande uit vier grote dansorgels, twaalf kleinere orgels, een reeks beeldjes, documentatiemateriaal en een uitgebreid aantal orgelmuziekboeken – werd in 2013 door de Vlaamse Gemeenschap aan Museum Vleeshuis toegewezen en zal binnenkort ook permanent onderdak krijgen in ons gerestaureerde gebouw. Dankzij de historische band van mechanische orgels met de stad Antwerpen sluit de collectie perfect aan bij Museum Vleeshuis. Depot opent deuren Tot die tijd staat de knappe orgelcollectie opgeslagen in een geklimatiseerd depot in Kallo. Daar kan je ze nu gaan bewonderen tijdens OpenDepot-klanken. Een bijzondere gebeurtenis, want sinds de tentoonstelling ‘Continental Superstar’ in 2008 in het Jubelparkmuseum waren de orgels niet meer te bezichtigen. Tijdens OpenDepot-klanken neemt een gids je mee door het depot in Kallo, waar je de orgelcollectie bekijkt én beluistert. Zo krijg je een chronologisch overzicht van wat er de voorbije 125 jaar aan mechanische instrumenten geproduceerd werd: van salon- en kermisinstrumenten tot monumentale orgels. Antwerps vakmanschap Duik mee in het feest- en dansgedruis uit het begin van de 20ste eeuw en verbaas je over het technische vakmanschap dat België, maar vooral Antwerpen, kenmerkte. Al zijn ook Italië, Frankrijk en Duitsland in de collectie vertegenwoordigd. Wist je trouwens dat er ook vandaag nog verschillende orgelbouwers actief zijn in de Antwerpse regio? Ook hen ontmoet je tijdens de rondleiding en natuurlijk spelen ze graag een nummertje voor je. Hou je alvast niet in om een verzoekje door te geven en zelf een walsje te dansen.
28-1-201724-11-2018
Museum Vleeshuis - Woensdagklanken
In 2017 vieren we 50 jaar samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dat vieren we met negen concerten met musici verbonden aan het conservatorium. In 2018 staan Woensdagklanken in het teken van de muzikale familie Duarte en hun netwerk. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden nemen ons mee van Antwerpse stadspaleizen naar het Engelse hof, van Hollandse tuinen naar Spaanse kastelen, steeds in het spoor van de Duarte's.
25-1-201719-12-2018
Museum Vleeshuis - Museumbezoek
Museum Vleeshuis toont 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Bereid je voor op een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.
5-1-201731-12-2018

Opgelet!

Er zitten nog items in uw winkelmandje. Als u zich afmeldt, dan zullen deze verloren gaan.

Wilt u verder gaan?


Opgelet!Opgelet!